Jdi na obsah Jdi na menu
 


Víte,že........

Možná toho o druhém dílu Stmívání ještě stále nevíte dost. S naším výčtem zajímavostí to ale můžete dohnat jedna radost.
 

Druhý díl se vedle Vancouveru točil také v italském Montepulcianu.

Taylor Lautner si málem nezahrál postavu Jacoba. No fakt. Mohla za to jeho "titěrná postava" před natáčením. Steroidíky ale udělaly své a Taylor dokázal za krátký čas nabrat neuvěřitelných 11 kilogramů svalové hmoty. No... raději neříkám nic.

Kristen Stewart měla původně hrát ve snímku Book of Eli, ale natáčecí plán se překrýval právě s přípravou druhého dílu Stmívání. Kristen tak musela práci u bratrů Hughesových odříct.

Režisérka Catherine Hardwicke měla mít původně na starost celou Twilight ságu, ale producenti nakonec druhý díl svěřili Chrisu Weitzovi a třetí Davidovi Slademu.

Sice staré foto,ale pořád má cenu.

 

 

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------


Možná už něco znáte, ale každý tu snad najde alespoň jeden bod, který je pro něj nový...

Představitel Edwarda, Robert Pattison, o knižní předloze své postavy řekl, že je to nesnesitelný frajírek, který je popisován jako polobůh. Jeho cílem je zahrát ho realističtěji. Představuje si ho totiž jako mírně narušeného 107 let starého mladíka.

Na konkurz na roli Edwarda se přihlásilo 5000 lidí.

První americká role Roberta Pattisona . I když se tvrdilo, že se učil přízvuk, on to popřel. Prý se nijak zvlášť nepřipravoval. Ale chodil do posilovny a to tak často, že mu to museli lidé z natáčení zarazit, aby prý nebyl jako Edward moc svalnatý.


Scénář se psal pouhých šest týdnů.

Herci hrající upíry se museli po dobu natáčení vyhýbat slunci.


Předtím, než Robert Pattison získal roli Edwarda, nečetl knihu. I potom ji ale jen zběžně prolistoval, protože se mu, podle jeho slov, moc nelíbí. (poznámka:Zdá se, že Robert neví, co je dobré :o))

Hlavní představitelé Edwarda a Belly byli schváleni autorkou poté, co jí v pokoji zahráli milostnou pasáž z filmu.

Kristen Stewart má přirozeně zelené oči. Musela nosit hnědé kontaktní čočky, protože Bella měla mít hnědé oči.

Henry Cavill byl první volbou Stephenie Meyer na roli Edwarda. Nicméně než se film začal natáčet už mu bylo 25 let a už nevypadal na 17. Proto mu byla nabídnuta role Carlisle Cullena, ale on jí odmítl protože měl závazek v seriálu Tudorovci.

Všichni herci, kteří hráli rodinu Cullenových měli topazově zbarvené kontaktní čočky.

Taylor Lautner měl na sobě paruku kvůli roli Jacoba Blacka.

Herci, kteří hráli upíry museli být bledí, proto se jim přidalo do smlouvy, že se musí držet mimo slunce.

Nikki Reed (Rosalie Cullen) se musela učit, jak hrát baseball levačkou pro slavnou baseballovou scénu.

Když Bella hledá a najde na internetu odkaz na knihkupectví v Port Angeles, tak odkaz je na Little Brown. Little Brown je vydavatelsví Twilight Sagy.

Před castingem Robert Pattinson nikdy neslyšel o románu Stmívání. Na casting se dostavil jen proto, že se mu líbil herecký výkon Kristen Stewart v Útěku do divočiny (2007).

Stephenie Meyer autorka originální knihy si ve filmu zahrála cameo. Můžeme jí vidět za notebookem objednávat si vegetariánský salát v restauraci, když se Charlie ptá Belly na kluky ve městě.

Kaskadérka Kristen Stewart - Katie Powers si zahrála číšnici při večeři Belly s Edwardem.

Jít na konkurz na roli Belly se osmáctiletá herečka Kristen Stewart rozhodla jít proto, že v bledé dívce viděla trochu samu sebe. "Na začátku příbehu si vystačí jenom sama ze sebou. Je to samotářka. popisuje Kristen. "Já jsem taky na škole platila za samotáře" dodává skromně.

Co nevíte o Kristen?

 

 

Kristen miluje surfování a má ráda zvířata. I když je velmi úspěšnou herečkou, ráda by studovala literaturu a stala se scenáristkou jako její matka. Víte ale, čím se až tolik nechlubí?

FOTO: Kristen Stewart ve filmu Sněhurka a lovec
Kristen už si Sněhurku nezahraje
| Zdroj: Universal Pictures


 

Kristen Stewart  jsme od roku 1999 mohli vidět v mnoha více či méně zajímavých filmech. Poprvé se do povědomí široké veřejnosti dostala díky snímku Úkryt, kde si zahrála po boku Jodie Foster, ale dnes ji všichni známe jako Bellu ze ságy Stmívání.

Poslední úspěšnou rolí pro ni byla Sněhurka ve filmu Sněhurka a lovec kde se měla zúčastnit i dalšího pokračování. K tomu už ale pravděpodobně nedojde. Po profláknuté nevěře s režisérem Rupertem Sandersem se spekuluje, že Sněhurku už si tedy nezahraje. Co dál jste možná o Kristen nevěděli?

1. Má strach z koní

Equinofobie neboli strach z koní Kristen jen tak neopustí, což se ukázalo jako problém při natáčení Sněhurky a lovce. Herečce nezbývalo než se svému strachu postavit a pokračovat v natáčení. To nakonec bravurně zvládla, ale koním se asi zase chvilku bude vyhýbat.

2. Kontaktní čočky a paruka

Kristen má původně zelené oči, takže při natáčení ságy Stmívání musí nosit hnědé kontaktní čočky. Kdo ale poznal, že ve třetím díle vyfasovala i paruku? Kvůli snímku o dívčí kapele The Runaways, kde ztvárnila frontmanku Joan Jett, musela svou hřívu zkrátit na pouhých pár centimetrů a obarvit na černo. A dovedete si představit Bellu jako nespoutanou rockerku?

3. Místo svatby se dočkala rozchodu

Rozchod se netýká jenom role Sněhurky. Chudinka Kristen si malovala svůj život asi příliš růžově a faktem je, že jí to teď všichni dávají pěkně vyžrat. Nejenže přišla o roli, milence a jistě i o pěkný výdělek, ale hlavně o svého přítele Roberta Pattinsona, který je mimo jiné i jejím filmovým partnerem ve Stmívání.

Pattinson si ji chtěl vzít, ale po záletech s režisérem Rupertem Sandersem jí pro změnu nemůže přijít na jméno. A samozřejmě také velká část fanoušků, kterým se rozplynul sen o hvězdném páru. Kdo hledal důvod, proč herečku nenávidět ještě víc, teď  má dobře nabito.

4. Nejlépe placená herečka Hollywoodu

A že to stojí za to. Od května 2011 do května 2012 si vydělala úctyhodných 34 milionů dolarů, a stala se tak nejen nejlépe placenou herečkou Hollywoodu, ale zároveň tou nejmladší.

FOTO: Kristen Stewart ve snímku Útěk do divočiny
Kristen zaujala Roberta natolik, že šel kvůli ní na konkurz
| Zdroj: Paramount Vantage


 

5. Robsten se málem nekonal

Skalní fanoušci samozřejmě ví, že Robsten je spojení jmen Kristen Stewart a Roberta Pattinsona. Jestli této dvojici definitivně odzvonilo, ukáže čas. Zajímavější ale je, že si roli Edwarda málem zahrál někdo jiný.

Robert knížku Stmívání narychlo prolistoval a prohlásil, že se mu nelíbí. Na konkurz na roli Edwarda šel právě kvůli Kristen, která ho prý svým výkonem ve snímku Útěk do divočiny (2007) zaujala natolik, že ji prostě toužil poznat.

 --------------------------------------------------------------

Možná jste některé věci už slyšeli.

Zajímavosti k filmu Stmívání

Představitel Edwarda, Robert Pattinson , o knižní předloze své postavy řekl, že je to nesnesitelný frajírek, který je popisován jako polobůh. Jeho cílem je zahrát ho realističtěji. Představuje si ho totiž jako mírně narušeného 107 let starého mladíka.

Na konkurz na roli Edwarda se přihlásilo 5000 lidí.

První americká role Roberta Pattinsona. I když se tvrdilo, že se učil přízvuk, on to popřel. Prý se nijak zvlášť nepřipravoval.

Plánovalo se pokračování, už před premiérou tohoto dílu. Film je totiž levný a fanoušků hodně. Studia počítala s úspěchem, i kdyby se vyplnily nejhorší obavy, což se nestalo.

Film vydělal za první víkend v USA téměř 70 milionů dolarů. To je víc než dvojnásob rozpočtu.

Scénář se psal pouhých šest týdnů.

Herci hrající upíry se museli po dobu natáčení vyhýbat slunci, aby se neopálili.

Předtím, než Robert Pattinson získal roli Edwarda, nečetl knihu. I potom ji ale jen zběžně prolistoval, protože se mu, podle jeho slov, moc nelíbí.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kristen Stewart, která v Stmívání hraje Bellu, objevil agent, když jí bylo osm let a hrála v představení její základní školy.

  • Když autorka Stephenie Meyer začala psát knihu, neměla ještě vymyšlená jména pro Edwarda a Bellu. Tak v první kapitole to prostě byla "ona" a "on"
  • První kapitola, kterou napsala, je ve skutečnosti nynější třináctá.
  • Stejně jako Bella vyrůstala Stephenie v Arizoně, aby se pak přestěhovala do Forks ve Washingtonu.
  • Námět knihy se Stephenii zjevil ve snu. A to přesně druhého června roku 2002.

 

  • Pattison jako vycházející rocková hvězdička se také postaral o několik písní na soundtracku k filmu.
  • Než byl právě Robert Pattison vybrán pro svou roli, uvažovalo se i o Tomu Wellingovi známému ze Smallvillu.
  • Stephenie Mayer uvažovala i o názvu, který by reflektoval město, kde knihu napsala, tedy "Twilight saga Forks".
  • Svůj život promítla i do jmen některých postav - ty se jmenují po jejích bývalých partnerech.
  • Podle autorky má sága vzor v klasických knihách. Stmívání se nechalo inspirovat Pýchou a předsudkem, zatímco New Moon má za vzor klasické drama Romeo a Julie.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


 
Hlavní představitelé Edwarda a Belly byli schváleni autorkou poté, co jí v pokoji zahráli milostnou pasáž z filmu.

Kristen Stewart má přirozeně zelené oči. Musela nosit hnědé kontaktní čočky, protože Bella měla mít hnědé oči.

Henry Cavill byl první volbou Stephenie Meyer na roli Edwarda. Nicméně než se film začal natáčet už mu bylo 25 let a už nevypadal na 17. Proto mu byla nabídnuta role Carlisle Cullena, ale on jí odmítl protože měl závazek v seriálu Tudorovci (2007).

Všichni herci, kteří hráli rodinu Cullenových měli topazově zbarvené kontaktní čočky.

Taylor Lautner měl na sobě paruku kvůli roli Jacoba Blacka.

Herci, kteří hráli upíry museli být bledí, proto se jim přidalo do smlouvy, že se musí držet mimo slunce.

Nikki Reed (Rosalie Cullen) se musela učit, jak hrát baseball levačkou pro slavnou baseballovou scénu.

Když Bella hledá a najde na internetu odkaz na knihkupectví v Port Angeles, tak odkaz je na Little Brown. Little Brown je vydavatelsví Twilight Sagy.

Před castingem Robert Pattinson nikdy neslyšel o románu Stmívání. Na casting se dostavil jen proto, že se mu líbil herecký výkon Kristen Stewart v Útěku do divočiny (2007).

Stephenie Meyer autorka originální knihy si ve filmu zahrála cameo. Můžeme jí vidět za notebookem objednávat si vegetariánský salát v restauraci, když se Charlie ptá Belly na kluky ve městě.

Kaskadérka Kristen Stewart - Katie Powers si zahrála číšnici při večeři Belly s Edwardem.

Jít na konkurz na roli Belly se osmáctiletá herečka Kristen Stewart rozhodla jít proto, že v bledé dívce viděla trochu samu sebe. "Na začátku příbehu si vystačí jenom sama ze sebou. Je to samotářka. popisuje Kristen. "Já jsem taky na škole platila za samotáře" dodává skromně.
=======================================================================

Zajímavosti k filmu Twilight sága: Rozbřesk - 1. část

Zlaté maliny - nominace: nejhorší film, nejhorší herec (T. Lautner), nejhorší herečka (K. Stewart), nejhorší herecký ansámbl, nejhorší režie, nejhorší prequel/remake/spin-off/sequel, nejhorší filmový pár (K. Stewart s T. Lautnerem/R. Pattinsonem), nejhorší scénář

Milostná scéna mezi Edwardem a Bellou způsobila, že film dostal rating přístupnosti R. Proto musela být upravena tak, aby film dosáhl ratingu PG-13.

Robert Pattinson musel držet šest měsíců před natáčením přísnou dietu a pilně cvičit.

Herečka Kristen Stewart prohlásila, že natáčení milostné scény meziEdwardem a Bellou jí bylo dost nepříjemné a neměla ani pocit, že právě natočila vášnivou scénu.

Podle svatebních pozvánek je adresa Cullenových 420 Woodcroft Ave Forks, WA.

Sofia Coppola se velmi zajímala o režii tohoto filmu, ale nakonec z toho sešlo, neboť ona chtěla natočit Rozbřesk jako jeden film, zatímco Summit Entertainment trvalo na rozdělení na dvě části.

=================================================

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

What is a bracing blood make

AthougsSweesee,8. 10. 2018 4:59

Pression arterielle est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre coeur bat, il pompe le sang par de vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/prix-cialis-20mg-pharmacie-paris/

Candid Ways to Farther down Blood Stress

Afaxavaicipt,28. 7. 2018 9:29

Poids est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-est-il-vendu-sans-ordonnance/